Hva er Voici?

Voici er et konsept som er utviklet av Christine Ekeberg og startet som en ide etter å ha lest en artikkel om en kvinne som hadde startet sin online bedrift som coach for foreldre for 1 ½ år siden. “Så hvorfor kan ikke jeg starte en online plattform hvor jeg coacher sangere?” tenkte hun, og dermed var en drøm født. I tillegg så hun behov hos sine egne elever som kom til sangtime om et veiledningsprogram mellom timene. Ofte er dørstokkmila lang når man skal øve alene hjemme og da kan det være motiverende med et ferdig innspilt kurs.

Siden den gang har Voici vært gjennom mange tanke- og utviklingsprosesser. Det at vi har brukt tid på ideer og prosesser, har forhåpentligvis gjort at resultatet i dag er grundig og gjennomtenkt.

I tillegg har all denne konseptutviklingen gjort at mange nye, gode ideer har kommet på bordet og det er mye spennende i vente for dere som følger Voici fremover. Vi er i gang med en youtube vlog hvor vi skal snakke med masse spennende folk om alt fra sangteknikk, låter (nye som gamle), sceneopptreden, hva slags erfaringer de har, og alt annet som har med sang og musikk å gjøre.

På sosiale medier er det alltid nyheter å finne. Konseptet er under stadig utvikling, og nye kurs og produkter vil komme så lenge folk bruker plattformen. Vi er avhengige av feedback fra dere som bruker Voici for å gjøre det enda bedre og tilgjengelig for dere. Ikke nøl med å ta kontakt hvis du savner noe!

Vi gleder oss til fortsettelsen og håper du blir med på reisen!

Christine

Christine er sanger, sanglærer og låtskriver med ca. 20 år som utøvende sanger og 12 år som sangpedagog. Hun har vunnet priser i inn- og utland for sin sang, blant annet i World Championship of performing arts og Global Battle of the bands. Hun har også sunget ved store festivaler som By:Larm, Øya og Roskilde, i tillegg til utallige sangoppdrag i mange ulike anledninger, både med band, duo eller alene. 

Som sanglærer har hun coachet flere hundre sangere både individuelt og i grupper, og trives aller best når hun får snakke ustanselig om hvor mye kult stemmen kan gjøre og hvordan man skal bruke den.

Det å lære å synge er ikke så vanskelig som man kanskje skulle tro; Som ung sanger syntes hun at sangteknikk var et veldig vanskelig konsept å forstå og hun forsto snart at hun ikke var alene om dette. 

 “Jeg har gått til mange dyktige sanglærere i oppveksten, men mange av dem belærte meg i sang i stedet for å ta tiden til å faktisk lære meg hvordan og hvorfor jeg skulle gjøre det de ba meg om.” 

Jeg brenner for å lære bort til mine elever slik at de kan få full utnyttelse av stemmene sine, og har gode hensiktsmessige øvelser de kan bruke til det de ønsker.

Christine Ekeberg

Øvelse gjør mester

Sang og sangteknikk har lenge vært en myteomspunnet og litt mystisk verden. Alt er så hemmelig og fremstilles så vanskelig, ikke minst ved misoppfatningen at man må ha et talent” for å kunne synge. Mange får høre tidlig at de ikke har en fin sangstemme og ikke burde synge for eksempel på skolen, men hvor mange er det som helt uten trening skriver en flott novelle på første forsøk, eller løser kompliserte mattestykker første gang de prøver? Det er en misoppfatning at stemmen ikke kan trenes, den kan så klart det – du må bare øve!

Med en god grunnforståelse, klare mål og forventninger og egeninnsats kan du lære å synge eller bli en bedre sanger. Sang trenger ikke være vanskelig, uforståelig eller bare for de spesielt inviterte. Tar du et av Voicis kurs eller timer garanterer vi aha-opplevelser og en bedre stemme. 

Sang og helse

Det er gjort mye forskning på sang og helse de siste 40 årene og det de har funnet ut er fantastisk. Ved å uttrykke seg gjennom musikk, og da spesielt med stemmen, ser man at lykkehormonet hos utøverne øker drastisk. Uansett hvilket nivå du er på vil dette skje, og det er ganske kult.

Vi opplever dette ofte hos mange av sangerne som går til undervisning hos oss. De opplever at når de bruker stemmen på en sunn og fin måte jevnlig blir de rett og slett lykkeligere. Hos Voici vil du ikke bare få bedre sangstemme og kontroll på stemmen din, men forhåpentligvis også bli et gladere menneske når du jevnlig synger og bruker stemmen. Det er aldri for sent å begynne å synge, og for å bli bedre gjelder kun én ting; øvelse! Når det er så mange helsefordeler ved å synge alene eller sammen med andre så er det ingen grunn til å utsette det lenger!

Når vi synger utsonder kroppen vår mer serotonin (lykkehormonet) og oxytocin som er kjærlighetshormonet. Å synge eller lytte til musikk bidrar til å redusere stresshormonet kortisol i kroppen vår. Når vi synger setter vi i tillegg i gang store muskelgrupper i kroppen, man får økt blodsirkulasjon og dette kan bidra til å redusere høyt blodtrykk. Sang gir deg glede, positivt humør og oppstemthet. Du får økt energinivå og det kan også ha en terapeutisk effekt på depresjon. Det finnes i det hele tatt en masse artikler og forskning på dette temaet som igjen og igjen beviser helsefordelene av å synge av full hals. Come join the party!

Dette sier elevene våre

Henrik Bakken
Flagestad

25 år

Christine er en strålende sangpedagog! Da jeg startet med sangtimer var jeg veldig nervøs, og hadde aldri følt på en selvtillit rundt min egen sang. Christine hjalp meg veldig, både sangteknisk, med pust og støtte og med selvtilliten rundt egen sang. Jeg vil virkelig anbefale Christine til alle som ønsker å bli bedre til å synge, og til å finne gleden med sangen.

Sanna
Bernhus

18 år

Jeg lærer masse hos Christine – både musikkrelaterte ting og om meg selv. Hun har hjulpet meg å finne ut av hva som funker for meg og hvordan jeg behandler stemmen min på best mulig måte. Christine har mange gode teknikker og løser alltid problemet jeg har. Vi skriver også en del, og da utvikler jeg meg både som låtskriver og person. Hun får meg til å slappe av og slå meg litt mer løs med tekst og lyd. Sangtimene er høydepunktet i uka!

Kari

54 år

Jeg praktiserte CVT for en del år siden og hadde lyst til å friske det opp igjen. Så fant jeg Christine! Hun underviser på Øvingshotellet i Oslo og det er veldig inspirerende å øve med et så stort musikkmiljø rundt seg. Timene er innholdsrike og effektive og hun er meget profesjonell og en god pedagog. Hun gir meg selvtillit til både å opptre og til å gå på auditions. Prisen for en sangtime er helt innenfor det normale og hun tilbyr også en pakke med sangtimer som det lønner seg å benytte seg av.

Q&A

I oversikten finner du svar på våre vanligste spørsmål. Dersom du skulle lure på noe annet må du veldig gjerne sende oss en mail.

Dette er en myte, det er absolutt ikke skadelig å synge i brystklang så lenge du bruker riktig teknikk og ikke overanstrenger stemmen.

Det er heldigvis ikke lett å få stemmeknuter. Noen mener du kan få det bare ved å synge “feil” en liten stund, men det er mye som skal til for å lage permanente eller semi-permanente skader på stemmebåndene.

Det er ikke farlig å få vondt i stemmen når du synger, men kan oppleves ubehagelig og bør tas på alvor. Ofte er det mangel på god teknikk som gjør at man får vondt, men dette kan jobbes med slik at man får innøvd gode vaner.

Støtte betyr gjerne at vi bruker energi og muskulatur på å hjelpe oss når vi synger. Mange opplever å føle at de synger fra halsen og ikke engasjerer resten av kroppen og da trengs støtte i form av muskelbevegelser i overkroppen.

Range er en betegnelse som brukes om toneomfanget ditt, altså hva den mørkeste og den lyseste tonen du kan synge er. Man kan ha flere ulike ranger i stemmen og mange kommer betydelig lysere i hodeklang enn i f.eks. brystklang. Så man kan da måle range i ulike deler av stemmen.

Det spørs helt hvor god du ønsker å bli og hva utgangspunktet ditt er. Noen liker å gå rundt og småsynge hele tiden og får mye ut av dette. Noen liker fokusert øving, altså at man har noe konkret å jobbe med og et fokus for øveøkten. Du bør absolutt kombinere “kosesynging” med fokusert øving slik at du både har det mye moro og opplever fremgang.

Det spørs helt hvor god du ønsker å bli og hva utgangspunktet ditt er. Noen trenger bare noen få timer for å få til det de ønsker, mens andre vil ha jevnlig oppfølging og veiledning over lengre tid. Stemmen er ditt instrument og trenger vedlikehold for å holde seg på det nivået den er og utfordringer for å bli bedre. Husk at profesjonelle sangere utdanner seg i flere år og vedlikeholder stemmen hele tiden. Er det proff du går for, må det jobbes!

Dette er en smaksak. Noen føler ikke stemmen er “på plass” før de får varmet opp, mens andre føler ikke behovet for oppvarming og øver heller teknikk der det trengs i øveøkten. Som nybegynner eller litt erfaren anbefaler jeg oppvarming, dette fordi at man da får koblet sammen kropp og stemme tidlig i økten. Når du kjenner stemmen og kroppen din godt og er erfaren er det lettere å hoppe over oppvarmingen.

Å føle spenninger når du synger er heldigvis ikke skadelig, men kan være ubehagelig og bør gjøres noe med. Ufrivillig luft på stemmen og spenninger henger ofte sammen da begge bunner i feil teknisk bruk av stemmen. Det kan være mange grunner til at man opplever dette, men en hyppig grunn er mangel på støtte.

Når man skal velge sanger som passer sin stemme finnes det ingen fasit, men forsøk å være realistisk i forhold til hvilket nivå stemmen din er på og jobb derfra. Er du nybegynner bør du velge sanger som ikke har en veldig stor range, altså ikke strekker seg over alt for mange toner, og jobbe med teknikken din slik at du kan synge vanskeligere sanger senere. Å velge en vanskelig sang som nybegynner er så klart mulig, men forsøk å kjenne godt etter og jobb godt med teknikken din. Noen ganger kan det være vanskelig å finne sanger selv, så spør gjerne familie, venner eller sangcoachen din om tips.

For det første, du vil merke at det blir lettere å synge. Du må så klart jobbe, men å jobbe vil føles bedre når du får til de tekniske tingene som skal til. For det andre, du vil høre det. Noen merker fort fremgang ettersom de liker stemmen sin bedre. Men det er ikke slik for alle, noen ganger må man gjøre store endringer i teknikk for at det skal bli sunt å synge og da vil du i en periode oppleve at kvaliteten i stemmen din kanskje føles fremmed eller uvant. Heldigvis er dette forbigående. For det tredje, du kommer til å få komplimenter for stemmen din;)

“Knekken” er noe som mange opplever i overgangen mellom hode og brystklang. Det kan høres ut som man er i stemmeskifte. Dette er noe man kan øve bort om man ønsker og man kan da f.eks. “koble” stemmen bedre sammen ved å jevne ut volumene sine.

Du finner alle ulike timer og kurs som Voici tilbyr i den øverste menyen. Finn det kurset eller den timen du ønsker å booke. Du vil så bli sendt til kalenderen hvor du finner et ledig tidspunkt som passer deg, klikk på dette. I neste bilde fyller du inn litt info om deg selv og gjerne en kommentar hvis det er noe du vil vi skal vite før timen. Deretter velger du betalingsmetode. Vi tilbyr lettvint betaling med Vipps, Klarna faktura og bankkort.

Hvis dere er 2 eller 3 som skal booke sammen er det bare å booke slik man bestiller en vanlig sangtime, men huk av for gruppe og hvor mange dere er. Er du alene og ønsker en gruppetime sammen med andre på samme nivå sender du oss en mail og vi vil da sette deg sammen med noen på et passende tidspunkt.

Finn grunnkurset i menyen øverst og klikk kjøp. Du vil da bli sendt videre til en innloggingsside hvor du enkelt lager deg en bruker og et passord og vil umiddelbart få tilgang til kurset. Du kan med andre ord gå fra bestilling til øving på 5 min.

Vi legger ut nye Voici classes fortløpende under Nyheter. Finn en Voici class som passer deg og send oss mail for mer info eller gjør en direkte booking i bookingsystemet.

Q&A

I oversikten finner du svar på våre vanligste spørsmål. Dersom du skulle lure på noe annet må du veldig gjerne sende oss en mail.

Dette er en myte, det er absolutt ikke skadelig å synge i brystklang så lenge du bruker riktig teknikk og ikke overanstrenger stemmen.

Det er heldigvis ikke lett å få stemmeknuter. Noen mener du kan få det bare ved å synge “feil” en liten stund, men det er mye som skal til for å lage permanente eller semi-permanente skader på stemmebåndene.

Det er ikke farlig å få vondt i stemmen når du synger, men kan oppleves ubehagelig og bør tas på alvor. Ofte er det mangel på god teknikk som gjør at man får vondt, men dette kan jobbes med slik at man får innøvd gode vaner.

Støtte betyr gjerne at vi bruker energi og muskulatur på å hjelpe oss når vi synger. Mange opplever å føle at de synger fra halsen og ikke engasjerer resten av kroppen og da trengs støtte i form av muskelbevegelser i overkroppen.

Range er en betegnelse som brukes om toneomfanget ditt, altså hva den mørkeste og den lyseste tonen du kan synge er. Man kan ha flere ulike ranger i stemmen og mange kommer betydelig lysere i hodeklang enn i f.eks. brystklang. Så man kan da måle range i ulike deler av stemmen.

Det spørs helt hvor god du ønsker å bli og hva utgangspunktet ditt er. Noen liker å gå rundt og småsynge hele tiden og får mye ut av dette. Noen liker fokusert øving, altså at man har noe konkret å jobbe med og et fokus for øveøkten. Du bør absolutt kombinere “kosesynging” med fokusert øving slik at du både har det mye moro og opplever fremgang.

Det spørs helt hvor god du ønsker å bli og hva utgangspunktet ditt er. Noen trenger bare noen få timer for å få til det de ønsker, mens andre vil ha jevnlig oppfølging og veiledning over lengre tid. Stemmen er ditt instrument og trenger vedlikehold for å holde seg på det nivået den er og utfordringer for å bli bedre. Husk at profesjonelle sangere utdanner seg i flere år og vedlikeholder stemmen hele tiden. Er det proff du går for, må det jobbes!

Dette er en smaksak. Noen føler ikke stemmen er “på plass” før de får varmet opp, mens andre føler ikke behovet for oppvarming og øver heller teknikk der det trengs i øveøkten. Som nybegynner eller litt erfaren anbefaler jeg oppvarming, dette fordi at man da får koblet sammen kropp og stemme tidlig i økten. Når du kjenner stemmen og kroppen din godt og er erfaren er det lettere å hoppe over oppvarmingen.

Å føle spenninger når du synger er heldigvis ikke skadelig, men kan være ubehagelig og bør gjøres noe med. Ufrivillig luft på stemmen og spenninger henger ofte sammen da begge bunner i feil teknisk bruk av stemmen. Det kan være mange grunner til at man opplever dette, men en hyppig grunn er mangel på støtte.

Når man skal velge sanger som passer sin stemme finnes det ingen fasit, men forsøk å være realistisk i forhold til hvilket nivå stemmen din er på og jobb derfra. Er du nybegynner bør du velge sanger som ikke har en veldig stor range, altså ikke strekker seg over alt for mange toner, og jobbe med teknikken din slik at du kan synge vanskeligere sanger senere. Å velge en vanskelig sang som nybegynner er så klart mulig, men forsøk å kjenne godt etter og jobb godt med teknikken din. Noen ganger kan det være vanskelig å finne sanger selv, så spør gjerne familie, venner eller sangcoachen din om tips.

For det første, du vil merke at det blir lettere å synge. Du må så klart jobbe, men å jobbe vil føles bedre når du får til de tekniske tingene som skal til. For det andre, du vil høre det. Noen merker fort fremgang ettersom de liker stemmen sin bedre. Men det er ikke slik for alle, noen ganger må man gjøre store endringer i teknikk for at det skal bli sunt å synge og da vil du i en periode oppleve at kvaliteten i stemmen din kanskje føles fremmed eller uvant. Heldigvis er dette forbigående. For det tredje, du kommer til å få komplimenter for stemmen din;)

“Knekken” er noe som mange opplever i overgangen mellom hode og brystklang. Det kan høres ut som man er i stemmeskifte. Dette er noe man kan øve bort om man ønsker og man kan da f.eks. “koble” stemmen bedre sammen ved å jevne ut volumene sine.

Du finner alle ulike timer og kurs som Voici tilbyr i den øverste menyen. Finn det kurset eller den timen du ønsker å booke. Du vil så bli sendt til kalenderen hvor du finner et ledig tidspunkt som passer deg, klikk på dette. I neste bilde fyller du inn litt info om deg selv og gjerne en kommentar hvis det er noe du vil vi skal vite før timen. Deretter velger du betalingsmetode. Vi tilbyr lettvint betaling med Vipps, Klarna faktura og bankkort.

Hvis dere er 2 eller 3 som skal booke sammen er det bare å booke slik man bestiller en vanlig sangtime, men huk av for gruppe og hvor mange dere er. Er du alene og ønsker en gruppetime sammen med andre på samme nivå sender du oss en mail og vi vil da sette deg sammen med noen på et passende tidspunkt.

Finn grunnkurset i menyen øverst og klikk kjøp. Du vil da bli sendt videre til en innloggingsside hvor du enkelt lager deg en bruker og et passord og vil umiddelbart få tilgang til kurset. Du kan med andre ord gå fra bestilling til øving på 5 min.

Vi legger ut nye Voici classes fortløpende under Nyheter. Finn en Voici class som passer deg og send oss mail for mer info eller gjør en direkte booking i bookingsystemet.